6 måder at hjælpe din hund med at håndtere forårsallergi på

Kort sagt: I dette blogindlæg ser vi på, hvordan du opdager, om din hvalp har årstidsbestemte allergier, og de 6 måder, hvorpå du kan hjælpe den med at håndtere eventuelle symptomer.

Forårstid… varmere vejr, længere aftener, blomstrende blomster, klarere himmel og desværre for nogle… allergi! Duften af nyslåede græs kan udløse et allergisk anfald for nogle af os, men vidste du, at din hvalp også kan opleve lignende reaktioner?

Når pollentallet stiger, kan din hund indånde irriterende stoffer fra ukrudt, blomster, træer og græs i baghaven eller på sine gåture – ligesom dig.

Men mens du måske kan gribe ud efter dine pålidelige antihistaminer, er det ikke så enkelt for din hvalp.

For at gøre ondt værre er din pelsede ven ikke i stand til at fortælle dig, når den lider af allergi. Derfor gennemgår vi i dette indlæg, hvordan du spotter, at din hund kæmper mod pollen, og 6 måder, hvorpå du bedst kan hjælpe med at lindre de symptomer, den måtte lide af.

Tegn på, at din hund lider af sæsonbetinget allergi

Tegnene på sæsonbetinget allergi hos hunde er meget lig dem hos mennesker. Når din hund kommer i kontakt med et udendørs allergen såsom pollen, identificerer dens immunsystem det som en trussel, der alarmerer kroppen om at starte sine forsvarsmekanismer. Disse kan vise sig som:

 • Slikken på poterne
 • Vandige øjne
 • Løbende næse
 • Nysen
 • Kløe
 • Sårbar hud
 • Tyggen eller kradsen i huden

Hvis du opdager nogle af de ovenstående tegn, er det på tide at komme din allergiramte hund til undsætning!

Hvad gør du, hvis du tror, at din hund lider af sæsonbetinget allergi?

1. Giv din hund et bad

For at lindre kløen så hurtigt som muligt er det mest effektivt at give din hund et bad. Brug en beroligende eller medicinsk shampoo til at lindre kløende hud.

Du kan bade din hund 1-3 gange om ugen i allergisæsonen, men pas på ikke at overdrive, da det kan udtørre huden og få den til at klø af den grund.

Tør din hunds pels med et vådt håndklæde, når den ikke kommer i bad, for at få pollen ud af pelsen, og skyl poterne, hver gang den kommer ind udefra.

2. Vask sengetøj, tæpper og gulvtæpper

Uanset hvor din hund sover eller slapper af, skal du sørge for, at sengetøjet bliver vasket regelmæssigt for at forhindre pollen eller andre irriterende stoffer i at ophobe sig, da allergener kan leve i fibrene.

Du bør vaske hundens sengetøj en gang om ugen, og eventuelle tæpper/klude bør støvsuges ofte.

Der findes nogle gode støvsugere med indbyggede allergifiltre, som er specielt designet til at fjerne irritanter fra dit hjem. Det kan være værd at tjekke dem ud.

3. Oprethold en sund kost

Hvis din hund lider af sæsonbetingede allergier, har dens immunsystem brug for al den støtte, det kan få, når det allergisæsonen skydes i gang.

Hold dens kost sund og afbalanceret og dens vægt normal, så immunsystemet har de bedste chancer for at arbejde. Du kan overveje at supplere deres kost med multivitaminer eller probiotika til hunde!

4. Forøg indtaget af Omega 3

Omega 3 hjælper med at understøtte en normal inflammatorisk respons, så det kan hjælpe din hunds krop med at bekæmpe kløe, som kan være et tegn på sæsonbetinget allergi. Omega 3 har også mange andre fordele, såsom evnen til at fremme leddenes og hjerte-kar-systemets sundhed og støtte din vovses pels.

Du kan finde omega 3 i fiskeolie, så giv din hund noget fed fisk eller bland en smule 100 % lakseolie i dens måltid.

5. Vælg indendørs aktiviteter

Du finder de aktuelle pollental på diverse vejrhjemmesider. Tjek tallene hver dag, og hvis det er superhøjt, kan du overveje at holde din hund inde, og kun gå en kort tur, afhængigt af hvor slemme dens allergireaktioner er.

Undersøg, om der findes indendørs hundebaner eller hundesvømmebassiner i dit lokalområde, eller leg med hundens legetøj, og interager og træn med den derhjemme.

6. Udskift luftfiltre

Hvis du er afhængig af et klimaanlæg i løbet af foråret og sommeren, skal du sørge for at skifte filter regelmæssigt for at reducere antallet af luftbårne allergener, som din hvalp indånder, når den er indenfor.

Du kan også overveje at investere i et højeffektivt luftfilter, hvis din hund er hårdt ramt. De er designet til at fjerne op til 99 procent af de luftbårne partikler fra luften i hjemmet.

Hvis du placerer et af dem i din hunds primære opholdsrum, kan det hjælpe med at holde luften permanent ren for irriterende stoffer.

Afsluttende bemærkning

Sæsonbetingede allergier er ikke behagelige for nogen, og det kan være bekymrende at se sin elskede firbenede ven være plaget af sine. Ovenstående tips bør kunne anses som en måde at afhjælpe nogle af symptomerne.

Hvis du mener at din hunds allergireaktioner er meget voldsomme, bør du bestille tid hos dyrlægen til en allergitest, for at fastslå den nøjagtige årsag, og så i sammen kan lægge en handlingsplan.

Ved at tage en proaktiv tilgang til allergisæsonen, kan I begge nyde foråret sammen med færre allergenforstyrrelser.

 • -39%

  SciPet Probiotika mod allergi til hunde – 3×60 stk.

  Original price was: 690,00 kr..Current price is: 420,00 kr.. Tilføj til kurv
 • -41%

  SciPet Probiotika mod allergi til hunde – 4×60 stk.

  Original price was: 920,00 kr..Current price is: 539,00 kr.. Tilføj til kurv